На Київщині у військовій частині викрили мільйонні оборудки з харчами - ДБР

Військовослужбовці та працівники військової частини вступили в змову з приватними підприємцями й продавали частину продуктів, призначених для бійців.
На Київщині у військовій частині викрили мільйонні оборудки з харчами - ДБР
Ілюстративне фото / armyinform.com.ua

Правоохоронці викрили посадовців однієї з військових частин Київщини на оборудках із харчами для їхнього особового складу на мільйони гривень. Про це повідомили в Державному бюро розслідувань.

Читайте також:

"До організованої групи входили військовослужбовці та працівники військової частини, які вступили в змову з приватними підприємцями та продавали в магазинах, ресторанах та базарах частину продуктів, призначених для бійців. Вони забирали щонайменше 30% продуктів зі складу, зменшуючи відповідно добові норми харчового забезпечення для військових", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що "залишок" продуктів використовувався й в іншій схемі. Представник військової частини в змові з приватним підприємством виписував "порожні" накладні на постачання продукції на мільйони гривень, яка фактично не поставлялась. А на папері обліковувалися продукти, які не були видані солдатам перед їх продажем.

Читайте також:

Через підробку зловмисником фінансових документів Міністерство оборони України було введено в оману та здійснювало повну оплату продуктів харчування. При цьому готівку зловмисники привласнювали.

Наразі отримано докази щодо привласнення щонайменше 5 млн грн. Під час санкціонованих обшуків у фігурантів були вилучені значні суми готівки.

Читайте також:

Посадовцям військової частини та одному з комерсантів повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 191 ч. 4 ст. 410 КК України. Санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років із конфіскацією майна.

Раніше ми писали, що служба внутрішнього аудиту Міноборони у співпраці з правоохоронними органами провела перевірку однієї з військових частин у Чернігівській області. Було встановлено порушення, що спричинили збитки державі на суму 38,8 млн грн.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK