НБУ призупинив ліцензії фінкомпаніям з окупованих територій

20 небанківським установам тимчасово зупинено ліцензії.
НБУ призупинив ліцензії фінкомпаніям з окупованих територій
Національний банк України / depositphotos.com

Національний банк призупинив дію ліцензій 20 фінансовим компаніям, які розташовані на тимчасово окупованих територіях України. Про це повідомила пресслужба НБУ.

Читайте також:

"Національний банк України тимчасово зупинив ліцензії на провадження діяльності з надання фінансових послуг двадцяти небанківським установам, місцезнаходженням яких відповідно до відомостей із Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань є тимчасово окупована РФ територія України", - йдеться в повідомленні.

Як пояснив регулятор, тимчасове зупинення ліцензії передбачає, що небанківській установі забороняється здійснювати діяльність із надання фінансових послуг (до ухвалення Національним банком рішення про поновлення ліцензії).

Читайте також:

Ліцензія може бути поновлена Нацбанком за заявою надавача фінансових послуг протягом 90 календарних днів із дня внесення до Переліку територій відомостей, відповідно до яких визначається дата завершення тимчасової окупації території його місцезнаходження.

Раніше ми писали, що в грудні 2023 року кількість учасників небанківського фінансового ринку зменшилась з 1171 (станом на 30 листопада) до 1120 (станом на 31 грудня), кількість банків залишилася незмінною - 63.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK