НБУ відкликав ліцензію у банку "Конкорд" - у чому причина

Банк ліквідовано через систематичні порушення вимог закону у сфері запобігання та протидії відмиванню нелегальних доходів.
НБУ відкликав ліцензію у банку "Конкорд" - у чому причина
НБУ / depositphotos

Правління Національного банку України вирішило відкликати банківську ліцензію у АТ "АКБ "Конкорд" та ліквідувати банк з 1 серпня 2023 року. Про це повідомляє НБУ.

Читайте також:

"Відповідне рішення прийнято відповідно до статті 77 Закону України "Про банки та банківську діяльність" у зв'язку із систематичним порушенням банком вимог законодавства у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, отриманих злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню поширення зброї масового знищення" йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що частка фінустанови становила 0,17% активів платоспроможних банків, тому виведення його з ринку не вплине на стабільність банківського сектора України. У НБУ також нагадали, що протягом останніх двох років за результатами здійснення нагляду у сфері протидії відмиванню коштів та фінансуванню тероризму регулятор оштрафував банк за порушення на 60,4 мільйона гривень та видав письмову застереження.

НБУ дав гарантію, що кожен вкладник банку "Конкорд" отримає від Фонду гарантування вкладів фізичних осіб відшкодування у повному розмірі вкладу, включаючи відсотки, нараховані станом на кінець дня, що передує дню початку процедури виведення банку з ринку, крім випадків, передбачених частиною четвертою статті 26 Закону України „Про систему гарантування вкладів фізичних осіб”.

Раніше повідомлялося, що проект "Армія відновлення" працює вже у 18 регіонах. До виконання суспільно корисних робіт у рамках проекту залучено понад 30 тисяч безробітних.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK