Кабмін виділив кошти на ремонт табору для полонених росіян: яка сума

На виділені кошти будуть відремонтовані та відповідним чином обладнані будівлі й інженерні комунікації в одному з таборів.
Кабмін виділив кошти на ремонт табору для полонених росіян: яка сума
Ілюстративне фото / EPA/UPG

Кабінет Міністрів України виділив із резервного фонду держбюджету Міністерству юстиції 34,05 млн грн на ремонт одного з таборів для утримання полонених росіян. Відповідне рішення було ухвалено на засіданні 23 січня. Про це повідомила пресслужба Міністерства економіки.

Читайте також:

Зазначається, що на період воєнного стану витрати на здійснення заходів, пов'язаних із триманням військовополонених, можуть здійснюватися за рахунок коштів резервного фонду держбюджету.

"На виділені урядом кошти будуть відремонтовані та відповідним чином обладнані будівлі та інженерні комунікації в одному з таборів. Це збільшить спроможності України з тримання військовополонених та дозволить тримати їх із дотриманням як міжнародних норм, так і норм українського права", - йдеться в повідомленні.

У міністерстві додали, що як підписант Женевської конвенції про поводження з військовополоненими Україна неухильно дотримується відповідних норм міжнародного права.

Читайте також:

У квітні 2022 року уряд затвердив Порядок тримання військовополонених, який детально регламентує зокрема умови тримання, харчування, матеріально-побутове забезпечення полонених тощо. 

Раніше ми писали, що в Україні всі російські військовополонені, які не поранені і не відбувають лікування, працюють у таборі для військовополонених.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK