Спільне виробництво озброєння: Україна та Бельгія підписали меморандум про взаєморозуміння

Україна та Бельгія підписали меморандум про спільне виробництво озброєння.
Спільне виробництво озброєння: Україна та Бельгія підписали меморандум про взаєморозуміння
Україна та Бельгія підписали меморандум про взаєморозуміння / mil.gov.ua

Міністерство оборони України та Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості України підписали меморандум про взаєморозуміння з Міністерством оборони Королівства Бельгія. Це дає поштовх розвитку двосторонніх відносин, зокрема у сфері оборонного виробництва, повідомила пресслужба Міноборони.

Читайте також:

"Це дуже важливо в контексті питання розвитку вітчизняного ОПК, створення спільних підприємств із партнерами, локалізації оборонного виробництва в Україні. Це є одним із наших пріоритетів", - прокоментував заступник міністра оборони, генерал-лейтенант Іван Гаврилюк.

За його словами, меморандум окреслює наміри запроваджувати спільні проєкти, спрямовані на зростання потенціалу та обсягів виробництва української оборонної промисловості. Йдеться про плани щодо спільного виробництва певних типів та видів озброєнь, організації ремонту, підготовки спеціалістів та технічного персоналу. 

Також передбачається реалізація інших заходів, спрямованих на розбудову в Україні сучасної оборонної індустрії.

Читайте також:

"Україна дуже зацікавлена у створенні спільних підприємств, які будуть функціонувати за міжнародними стандартами. Впевнений у нашому подальшому плідному та взаємовигідному співробітництві", - додав заступник міністра оборони.

Нагадаємо, за словами міністра оборони України Рустема Умєрова, наразі українська армія стикається з дефіцитом боєприпасів та снарядним голодом.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK