Передбачено програмою з МВФ: в Україні створять систему страхування воєнних ризиків

Рада з фінансової стабільності погодила концепцію створення в Україні системи страхування воєнних ризиків.
Передбачено програмою з МВФ: в Україні створять систему страхування воєнних ризиків
Національний банк України / flickr.com

На засіданні 5 лютого 2024 року Рада з фінансової стабільності погодила концептуальну записку для створення в Україні повнофункціональної системи страхування воєнних ризиків. Це передбачено Меморандумом про економічну та фінансову політику між Україною та Міжнародним валютним фондом, повідомила пресслужба НБУ.

Читайте також:

Ця концепція розроблена за участю фахівців Світового банку, Національного банку, Міністерства фінансів та Міністерства економіки. 

"Визначена концепцією модель страхування воєнних ризиків передбачає запровадження обов'язкового та добровільного страхування, обговорюватиметься та впроваджуватиметься поетапно. Наступними кроком буде презентація та обговорення зазначеної концепції з представниками бізнесу", - йдеться в повідомленні.

Як розповіли в НБУ, пропонована модель працюватиме за участю локальних страховиків, міжнародних перестраховиків та держави в особі спеціально створеного Державного агентства (або іншої установи, визначеної з міжнародними донорами за результатами майбутніх обговорень) і потребує розробки окремого законопроєкту. 

Читайте також:

Подальше опрацювання моделі та підготовка змін до законодавства триватиме в межах робочої групи за участю фахівців НБУ, Міністерства фінансів і Міністерства економіки.

Раніше ми писали, що Національний банк України актуалізував ряд валютних обмежень із метою приведення їх у відповідність до чинного законодавства.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK