Робота морського коридору: Україна вийшла на довоєнні обсяги експорту

Новим зерновим коридором уже пройшли понад 660 кораблів, які перевезли близько 20 млн тонн вантажів до 32-х країн світу.
Робота морського коридору: Україна вийшла на довоєнні обсяги експорту
Ілюстративне фото / Getty Images

У січні 2024 року Україна вийшла на довоєнні обсяги експорту морем, а по загальному обсягу експорту вже наближається до показників, які були до повномасштабного вторгнення. Про це розповів прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Читайте також:

За його словами, минулого місяця в грошовому еквіваленті загальний український експорт склав 3,1 млрд доларів, з них 1,9 млрд доларів - це морський експорт.

Шмигаль зазначив, що вже пів року працює український морський логістичний коридор після того, як було знято блокаду Чорного моря й активізовано українську морську торгівлю. 

Читайте також:

"Новим зерновим коридором уже пройшли понад 660 кораблів, які перевезли близько 20 млн тонн вантажів до 32-х країн світу. 70% з цих вантажів - це аграрна продукція наших сільгоспвиробників", - повідомив глава уряду.

Паралельно з цим вдалося запустити проєкт щодо страхування українського експорту від воєнних ризиків. Ідеться про страхування суден, які заходять в українські порти.

Читайте також:

"Кожна гривня, яка надходить до бюджету від експортної торгівлі, йде на оборону. На краще забезпечення військових, на дрони та боєприпаси, на інноваційні продукти ОПК та багато іншого", - наголосив прем'єр-міністр.

Раніше ми писали, що українських підприємців на 6 місяців будуть позбавляти верифікації за порушення правил експорту агропродукції до деяких країн ЄС.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK