Україна поставила рекорд експорту під час війни - Мінекономіки

Українські виробники експортували 12 млн тонн продукції.
Україна поставила рекорд експорту під час війни - Мінекономіки
Ілюстративне фото / EPA/UPG

У січні 2024 року Україна вийшла на рекордний за час широкомасштабного вторгнення показник фізичних обсягів експорту. Вітчизняні виробники експортували 12 млн тонн продукції. Про це повідомила перший міністр економіки Юлія Свириденко.

Читайте також:

"Ми дуже близькі до виходу на довоєнні фізичні обсяги експорту. У січні 2024 року Україна експортувала 12 млн тонн продукції. Це лише на два мільйони тонн менше, аніж у довоєнному січні 2022 року. З них 8,7 млн тонн було вивезено морським транспортом" , - розповіла вона.

За словами міністра, минулого місяця до завантаження в портах Великої Одеси попрямувало перше судно, застраховане від воєнних ризиків по страховці UNITY. Вартість страховки вказаного судна склала 0,75% від вартості судна.

Читайте також:

"Наша мета - вийти не лише на довоєнні обсяги експорту, але й на більшу виручку. Це стане можливим, коли українські експортери зможуть вільно відправляти морем контейнери. А це стане можливим лише тоді, коли страховий ринок для морських перевезень відновиться. Тож для нас так важливо, що страхування стає доступнішим", - додала Свириденко.

Раніше ми писали, що українських підприємців на 6 місяців позбавлятимуть верифікації за порушення правил експорту агропродукції до деяких країн ЄС.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK