Закупівлі продуктів Міноборони: у НАБУ заявили про виявлення фактів корупційної схеми

НАБУ виявило корупційну схему, яка дозволяла значно завищувати ціни на певні категорії продуктів.
Закупівлі продуктів Міноборони: у НАБУ заявили про виявлення фактів корупційної схеми
Ілюстративне фото / armyinform.com.ua

У межах розслідування кримінального провадження щодо закупівлі Міністерством оборони України послуги з організації харчування детективи Національного антикорупційного бюро підтвердили факти існування корупційної схеми. Вона дозволяє значно завищувати ціни на певні категорії продуктів. Про це повідомили в НАБУ.

Читайте також:

"Таким чином недоброчесні постачальники отримують надприбутки та фактично наживаються на армії під час повномасштабної агресії РФ", - йдеться в повідомленні.

Як пояснили НАБУ, застосування наявної системи закупівель дозволяє постачальникам вдаватися до зловживань при формуванні ціни на ходові групи продуктів. Наприклад, яйця продають втридорога, а лосось або лохину, які не побачиш в раціоні військових, - за цінами, які в рази нижче ринкових. 

Аби підтвердити факти зловживань, детективи вилучають та опрацьовують величезний масив первинних документів складського обліку військових частин, одержувачів послуги, що необхідно для встановлення обсягів постачання всіх найменувань продуктів за каталогом.

Читайте також:

Наразі призначено низку експертиз, триває збір додаткових матеріалів.

Раніше ми писали, що Міністерство оборони працює над запуском реформи харчування для української армії. У пріоритеті своєчасність поставок та якість продукції.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK