Що робити, якщо є сумніви щодо справжності грошей: рекомендації НБУ

Куди звертатися із сумнівними банкнотами іноземної валюти.
Що робити, якщо є сумніви щодо справжності грошей: рекомендації НБУ
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Під час здійснення готівкових розрахунків чи валютно-обмінних операцій треба завжди бути уважними, не поспішати та намагатися перевіряти кілька елементів захисту банкнот. Якщо є сумніви щодо справжності купюр, можна звернутися до банку, повідомила пресслужба Національного банку України.

Читайте також:

Так, якщо є сумніви щодо справжності та платіжності банкнот гривні й іноземної валюти, громадяни можуть звертатися до банків, які передають ці банкноти для проведення досліджень Національному банку.

За результатами таких досліджень, що здійснюються безкоштовно, клієнтам відшкодовують відповідну суму грошових знаків національної валюти, визнаних справжніми та платіжними. Банкноти іноземної валюти, визнані справжніми, повертаються власнику.

Читайте також:

При цьому підроблені банкноти вилучаються без відшкодування їхньої вартості. Про їхнє вилучення Національний банк повідомляє правоохоронні органи, усі підроблені банкноти в установленому порядку передаються для проведення розслідувань.

Раніше ми писали, що 2023 року рівень підроблення банкнот національної валюти в Україні залишався низьким. Найчастіше підробляли банкноти старого зразка.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK