У Дніпрі затримали рекетирів, які викрадали людей та "вибивали" з них гроші

Зловмисники вимагали гроші з представників малого та середнього бізнесу за "безперешкодну" господарську діяльність у прифронтовому регіоні.
У Дніпрі затримали рекетирів, які викрадали людей та "вибивали" з них гроші
У Дніпрі затримали рекетирів / ssu.gov.ua

Служба безпеки нейтралізувала злочинне угруповання, яке тероризувало й намагалося тримати в страху підприємців Дніпропетровщини. Про це повідомили в СБУ.

Читайте також:

Зловмисники вимагали гроші з представників малого та середнього бізнесу за "безперешкодну" господарську діяльність у прифронтовому регіоні. Щотижнева сума "данини" залежала від сфери підприємництва, його масштабів та прибутковості.

"У разі відмови платити рекетирам вони починали погрожувати фізичним насильством та "повільною" смертю. Якщо це "не спрацьовувало", викрадали потерпілих, вивозили їх у безлюдну місцевість та били. Також погрожували "конфіскувати" приватне майно постраждалих та розправитися з їхніми сім'ями", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Задокументовано факт "вибивання" фігурантами майже одного мільйона в гривневому еквіваленті з місцевого бізнесмена. Зловмисники вивезли його на околицю обласного центру, а потім тримали в автомобілі та погрожували фізичною розправою, якщо "не розрахується".

Співробітники СБУ затримали рекетирів після отримання першої частини неіснуючого боргу в розмірі 100 тис. грн. Очільник банди намагався переховуватися від правоохоронців після затримання спільників, але СБУ встановила його місцезнаходження й затримала.

Читайте також:

За даними слідства, учасники угруповання входили до сфери впливу відомого кримінального авторитета й позиціонували себе як "силове крило" в його злочинній ієрархії.

Під час обшуків у помешканнях затриманих вилучено мобільні телефони та чорнові записи з доказами незаконної діяльності. Також виявлено гроші, імовірно одержані злочинним шляхом.

Читайте також:

Наразі організатору банди і двом її активним учасникам повідомили про підозру за ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України. Вони перебувають під вартою. Тривають невідкладні комплексні заходи для затримання й притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до діяльності угруповання. Зловмисникам загрожує до 12 років тюрми.

Раніше ми писали, що Служба безпеки нейтралізувала злочинне угруповання, яке тероризувало та намагалося тримати в страху мешканців Запоріжжя. Серед потерпілих були родичі загиблих українських воїнів.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK