Нацбанк України знизив облікову ставку до 14,5%: причини

НБУ знизив облікову ставку з 15% до 14,5%.
Нацбанк України знизив облікову ставку до 14,5%: причини
Національний банк України / flickr.com

Правління Національного банку України ухвалило рішення знизити облікову ставку з 15% до 14,5% з 15 березня 2024 року. Про це повідомила пресслужба регулятора.

Читайте також:

"Ураховуючи подальше сповільнення інфляції та стале поліпшення очікувань, стійку ситуацію на валютному ринку, а також часткове зниження ризиків, пов'язаних з отриманням міжнародної допомоги, правління НБУ вирішило знизити облікову ставку на 0,5 в. п. - до 14,5%", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що пом'якшення процентної політики підтримає відновлення економіки, не створюючи загроз для макрофінансової стійкості. Новий рівень ставок за операціями НБУ є достатнім для підтримання привабливості гривневих активів, курсової стійкості та збереження помірної інфляції.

Читайте також:

"НБУ продовжуватиме цикл пом'якшення процентної політики за умови сталого зниження ризиків для інфляції та курсової стійкості", - наголосили в Нацбанку.

Там додали, що НБУ й надалі готовий динамічно адаптувати процентну політику, ураховуючи зміни в балансі ризиків для інфляції та курсової стійкості. 

Читайте також:

"Збереження контрольованої ситуації на валютному ринку та помірної інфляції, а також активізація надходжень зовнішньої допомоги створюватимуть передумови для подальших кроків зі зниження облікової ставки та пом'якшення валютних обмежень, що підтримають розвиток кредитування та відновлення економіки", - підсумував регулятор.

Раніше ми писали, що правління Національного банку України ухвалило рішення зберегти облікову ставку на рівні 15%.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK