Стала відома сума збитків для екології від удару РФ по ДніпроГЕС

Унаслідок пошкодження ДніпроГЕС екоінспектори зафіксовали засмічення ґрунтів та пляму нафтопродуктів орієнтовною масою 0,5 тонни.
Стала відома сума збитків для екології від удару РФ по ДніпроГЕС
Дніпровська ГЕС / gp.gov.ua

Орієнтовні збитки довкіллю внаслідок удару РФ по Дніпровській гідроелектростанції вже становлять понад 140 млн гривень. Про це повідомив у телемарафоні міністр захисту довкілля та природних ресурсів Руслан Стрілець.

Читайте також:

Він нагадав, що внаслідок масованої ракетної атаки РФ 22 березня відбулося пошкодження ДніпроГЕС. Унаслідок екоінспектори ДЕІ зафіксовали засмічення ґрунтів та пляму нафтопродуктів орієнтовною масою 0,5 тонни. 

За словами Стрільця, наразі ситуація стабілізувалася. У жодній точці відбору станом на сьогодні не фіксується перевищення вмісту нафтопродуктів.

Зазначається, що фахівці Держекоінспекції та Держводагентства продовжують здійснювати щоденний моніторинг стану водних ресурсів у річці Дніпро нижче греблі ДніпроГЕС.

Читайте також:

Також міністр розповів, що по всій Україні вже утворилося понад 600 тисяч тонн відходів руйнувань, які утворюються внаслідок постійних обстрілів РФ.

Раніше ми писали, що 22 березня відбулася ракетна атака по Дніпровській гідроелектростанції в Запоріжжі. Було два прямі влучання по ГЕС-2, пошкодження серйозні.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK