Замість долара: в Україні заговорили про прив'язку курсу гривні до євро

У сегменті операцій банків із клієнтами частка угод у євро в загальному обсязі ще з довоєнних часів має тенденцію до зростання.
Замість долара: в Україні заговорили про прив'язку курсу гривні до євро
Ілюстративне фото / depositphotos.com

У Національному банку України не виключають, що в найближчому майбутньому постане питання про переприв'язку курсу гривні до євро замість долара. Про це повідомила пресслужба НБУ.

Читайте також:

Як зазначили в Раді оверсайту індикаторів грошового та валютного ринків, валютна структура угод на валютному ринку України підтверджує статус долара США як основної курсоутворюючої валюти.

Водночас у сегменті операцій банків із клієнтами частка угод у євро в загальному обсязі ще з довоєнних часів має тенденцію до зростання. Зокрема, за операціями з купівлі безготівкової валюти клієнтами частка угод у євро упритул наблизилася до 50%.

Читайте також:

"Продовження цієї тенденції з урахуванням євроінтеграційних прагнень України може вже в недалекому майбутньому актуалізувати питання доцільності переходу з долара до євро як основної валюти курсової прив'язки", - йдеться в повідомленні.

Раніше ми писали, що у 2024 році Національний банк планує провести відкрите тестування державної цифрової валюти - е-гривні, до якого зможуть приєднатися банки, небанківські фінансові установи та їхні клієнти.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK