США допоможуть захистити банки та фінустанови України від кіберзагроз: деталі

Національний банк України та Міністерство фінансів США продовжать обмін досвідом у сфері кібербезпеки.
США допоможуть захистити банки та фінустанови України від кіберзагроз: деталі
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Національний банк України продовжує співпрацю з Міністерством фінансів Сполучених Штатів Америки у сфері забезпечення кібербезпеки в банківському та фінансовому секторах України. З цією метою сторони підписали Меморандум про взаємодію та співробітництво, повідомила пресслужба НБУ.

Читайте також:

"Зміцнення кібербезпеки та спільна протидія актуальним кіберзагрозам вкрай важливі для стабільної та безперервної роботи українського фінансового сектору. Особливо актуальним це питання є в умовах гібридної війни, яку вже третій рік РФ веде проти України на додачу до повномасштабної військової агресії", - наголосив голова НБУ Андрій Пишний. 

За його словами, співпраця НБУ та Міністерства фінансів США в цьому напрямі дасть змогу й надалі підтримувати ефективну систему захисту банків та фінансових установ від кіберзагроз, зокрема в умовах воєнного стану, та забезпечувати сталість фінансових ринків.

Зазначається, що Меморандум набув чинності 4 квітня 2024 року. Він визначає методи обміну інформацією про загрози кібербезпеці та інциденти, учасників кіберзагроз, а також дає змогу сторонам проводити спільні навчання, експерті форуми тощо.

Читайте також:

Метою цього документа є організація взаємодії між Національним банком України та Міністерством фінансів США для:

  • реалізації механізмів обміну інформацією у сфері кібербезпеки та актуальних кіберзагроз;
  • подальшого розвитку Центру кіберзахисту Національного банку (CSIRT-NBU);
  • розроблення та реалізації заходів підтримки Національного банку з питань кібербезпеки в банківському та фінансовому секторах України.

Раніше ми писали, що Національний банк України з метою забезпечення ефективного розвитку системи BankID НБУ посилив захист даних користувачів та уточнив низку вимог про відповідальність її учасників.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK