Україна та Угорщина відкриють новий пункт пропуску на кордоні: деталі

Україна та Угорщина погодили відкриття пункту пропуску "Велика Паладь - Надьгодош" для легкового транспорту.
Україна та Угорщина відкриють новий пункт пропуску на кордоні: деталі
Олександр Кубраков та Хеізера Антала / mtu.gov.ua

Україна та Угорщина погодили відкриття пункту пропуску "Велика Паладь - Надьгодош" для легкового транспорту та можливість руху порожніх вантажівок масою понад 7,5 тон на пункті пропуску "Лужанка - Берегшурань". Про це повідомила пресслужба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Читайте також:

Зазначається, що відповідні зміни до Угоди між урядами країн щодо контролю прикордонного руху підписали міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков та посол Угорщини в Україні Хеізера Антала.

Після підписання змін до Угоди проєкт має бути ратифікований.

Читайте також:

"Також, ми розглядаємо можливість будівництва нового вантажного пункту пропуску "Дийда - Берегдароц", щоб збільшити пропускну здатність українсько-угорського кордону. Паралельно з цим працюємо, щоб розпочати предметні перемовини щодо запровадження спільного митного та прикордонного контролю з Угорщиною. Це дозволить нам пришвидшити контрольні процедури та зменшити час на перетин кордону", - розповів Кубраков.

Раніше ми писали, що команда Міністерства відновлення та представники профільних асоціацій під час зустрічі в тристоронньому форматі Україна-Польща-Євросоюз обговорили питання розблокування кордону та пошуку спільних позицій для вирішення кризи.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK