У світі прогнозують зростання попиту на сталь

Цього року він зросте на 1,7% – до 1,8 млрд тонн.
У світі прогнозують зростання попиту на сталь
Tekton / unsplash.com

За даними Всесвітньої асоціації виробників сталі (World Steel Association), світовий попит на сталь 2024 року підвищиться на 1,7% - до 1,793 млрд тонн, а в 2025 році ще на 1,2% - до 1,815 млрд тонн. Про це повідомляє Mind.

За словами голови економічного комітету Worldsteel Мартіна Тойрінгера, після кризи COVID-19 та двох років негативної динаміки на ринку починають відчуватися ознаки стабілізації. Тойрінгер відзначив стійкість світової економіки, незважаючи на сильні виклики – російське вторгнення в Україну та високу інфляцію.

Читайте також:

У Worldsteel прогонозують, що попит на сталь у Китаї залишиться стабільним у 2024 році, але у 2025-му знизиться на 1% через зниження інвестицій у нерухомість. У той же час, Індія залишиться основним драйвером зростання попиту на сталь – на 8% у 2024 та 2025 роках завдяки інвестиціям в інфраструктуру.

Також очікується відновлення попиту на сталь у ЄС у 2025 році. Однак цей регіон все ще стикається з численними проблемами. У США, навпаки, попит на сталь продовжує зростати, зокрема завдяки інвестиціям у будівництво.

Раніше ми писали, що ціни на золото можуть злетіти до 3500 доларів за унцію до кінця 2025 року.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK