В Україні започаткували проєкт будівництва європейської колії: що відомо

Укрзалізниця розпочала будівництво євроколії від Ужгорода до кордону з ЄС.
В Україні започаткували проєкт будівництва європейської колії: що відомо
В Україні розпочали проєкт будівництва європейської колії / kmu.gov.ua/ua

На Закарпатті розпочали проєкт будівництва європейської колії, її прокладуть від Ужгорода до Чопа. Про це йдеться на урядовому порталі.

Читайте також:

"Ужгород стає першим обласним центром України, який буде з’єднано євроколією з Європою. Це дасть можливість запустити пряме залізничне сполучення між Ужгородом та Віднем, Братиславою, Кошице, Будапештом, Прагою, Бухарестом, Дрезденом та Белградом", - наголосив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час робочої поїздки на Закарпаття 11 квітня.

За його словами, реалізація проєкту створить в Ужгороді транспортний хаб, який забезпечить зручну та швидку пересадку пасажирів між поїздами широкої колії й поїздами країн ЄС.

Шмигаль зазначив, що будівництво цієї євроколії фінансуватиметься за рахунок грантових коштів ЄС, які Укрзалізниця отримала в межах програми Connecting Europe Facility.

Читайте також:

Прем'єр-міністр додав, що в найближчому майбутньому планується за рахунок коштів ЄС реалізувати аналогічні проєкти зі Львова та Чернівців.

Раніше ми писали, що 4 квітня Укрзалізниця запустила продаж квитків онлайн до Угорщини №143/146 Чоп - Будапешт - Відень.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK