Втеча не вдалася: СБУ викрила ще 3 схеми виїзду за кордон ухилянтів

За гроші фігуранти допомагали ухилянтам втекти за кордон, використовуючи підроблені документи або в обхід пропускних пунктів.
Втеча не вдалася: СБУ викрила ще 3 схеми виїзду за кордон ухилянтів
СБУ заблокувала нові канали втечі ухилянтів за кордон / ssu.gov.ua

Служба безпеки заблокувала ще три схеми ухилення від мобілізації та незаконного виїзду потенційних призовників за кордон. У різних регіонах України затримано чотирьох організаторів нелегальних "трафіків". Про це повідомила СБУ.

Читайте також:

"За гроші фігуранти допомагали ухилянтам втекти за кордон, використовуючи підроблені документи або в обхід пропускних пунктів. Вартість "послуг" становила до 15 тис. американських доларів", - йдеться в повідомленні.

Так, на Одещині нейтралізували злочинне угруповання, яке налагодило канал нелегальної міграції до самопроголошеного Придністров'я.

Читайте також:

"За даними слідства, фігуранти підшукували ухилянтів та пропонували їм переправлення за межі України через прикордонну річку. Для прихованого перетину водної перепони зловмисники використовували моторний човен, який запускали лише в нічний час доби", - розповіли в СБУ.

На Львівщині перед судом постане 33-річний киянин, який разом зі спільником намагався нелегально переправити до Євросоюзу шістьох військовозобов'язаних.

Читайте також:

Для цього фігуранти незаконно внесли своїх клієнтів до системи "Шлях" як волонтерів благодійної організації, що займається перевезенням гуманітарної допомоги. Але співробітники СБУ своєчасно викрили злочинні наміри та заблокували їх.

У Черкаській області викрито ще одну злочинну групу, яка вивозила ухилянтів за кордон під виглядом водіїв міжнародних пасажирських перевезень. За даними слідства, зловмисники влаштовували потенційних призовників водіями закордонних рейсів, які здійснювала одна з компаній-перевізників.

Читайте також:

Наразі за всіма викритими фактами тривають розслідування для встановлення всіх обставин злочинів та притягнення винних до відповідальності.

Раніше ми писали, що Комісія з питань припинення доступу ліцензіатів до Єдиного комплексу інформаційних систем Укртрансбезпеки ухвалила рішення відключити на три місяці від системи "Шлях" 24 перевізники за системне порушення правил перетину державного кордону.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK