НБУ презентував нову 5-гривневу монету: що про неї відомо

Придбати монету можна з 18 квітня в інтернет-магазині нумізматичної продукції НБУ.
НБУ презентував нову 5-гривневу монету: що про неї відомо
Нова пам'ятна монета НБУ / bank.gov.ua

13 квітня Національний банк України презентував першу пам'ятну монету "Українська бавовна. Нептун" із серії "Збройні сили України", присвячену українській зброї та її творцям. Про це повідомила пресслужба НБУ.

Читайте також:

"Пам'ятна монета "Українська бавовна. Нептун" присвячена українському береговому ракетному комплексу РК-360МЦ "Нептун", який став справжнім проривом вітчизняної оборонної промисловості в розробленні та виробництві сучасної зброї", - йдеться в повідомленні.

Номінал пам'ятної монети - 5 гривень. Тираж - до 75 000 шт.

Читайте також:

На аверсі монети стилізовано зображено ракетний крейсер "Москва" з пробоїною в корпусі, потоплений протикорабельними ракетами Р-360 "Нептун". "Невразливий" флагман Чорноморського флоту РФ стилізовано під дитячий паперовий кораблик, що особливо підкреслює цей міф, незважаючи на його реальні габарити та озброєння. На рубці корабля зображено абрис кремлівської башти з зубцями кремлівського муру, що розламався, символізуючи крах імперських амбіцій Росії.

На реверсі монети зображено береговий мобільний ракетний комплекс "Нептун" у момент пуску ракети, прийнятий на озброєння Військово-морських сил ЗСУ. Дзеркальне тло відображає стилізований тризуб Нептуна, бога морів, що символізує незламність українського духу, який влучно пронизує ворожі цілі. Праворуч угорі паралельно ракеті розміщено напис NEPTUNE.

Новая памятная монета НБУ
Новая памятная монета НБУ / bank.gov.ua

Новая памятная монета НБУ
Новая памятная монета НБУ / bank.gov.ua

Читайте також:

Купити монету можна з 18 квітня в інтернет-магазині нумізматичної продукції НБУ. Вартість - 121 грн. Також із часом монети будуть доступні для покупки в банках-дистриб'юторах (Укргазбанк, Радабанк, Таскомбанк, ПриватБанк).

Раніше ми писали, що 1 березня Національний банк України ввів у обіг нову пам'ятну монету "Батьківське щастя". Вона виготовлена з нейзильберу та має номінал 5 гривень.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK