В обігу з'явилася нова пам'ятна монета: НБУ повідомив деталі

В Україні з'явилася пам'ятна монета, присвячена військовослужбовцям Управління державної охорони.
В обігу з'явилася нова пам'ятна монета: НБУ повідомив деталі
В обігу з'явилася нова пам'ятна монета / bank.gov.ua

29 січня 2024 року Національний банк ввів у обіг пам'ятну монету "Управління державної охорони України". Вона присвячена військовослужбовцям Управління державної охорони України, повідомила пресслужба регулятора.

Читайте також:

"Ця монета присвячена державному правоохоронному органу спеціального призначення, що посідає особливе місце в системі забезпечення національної безпеки та оборони України", - йдеться в повідомленні.

Монета має номінал 5 гривень. Вона виготовлена з нейзильберу, тираж - до 50 тисяч штук.

На аверсі пам'ятної монети на дзеркальному тлі розміщено емблему Управління державної охорони України, на матовому тлі - його девіз: "Державі. Народові. Закону". 

Читайте також:

На реверсі зображено композицію, що символізує різні історичні періоди становлення України та захист держави українськими воїнами, хоробрість яких крізь покоління залишається незмінною:

  • ліворуч на композиції міститься стилізований тризуб;
  • у центрі - булава із шаблями та щитом, оздобленим козацьким хрестом, що уособлює владу, бойове побратимство та захист;
  • праворуч - фрагмент об’єктиву камери, що символізує сучасні технології в організації процесу охорони та безпеки. 

В обігу з'явилася нова пам'ятна монета
В обігу з'явилася нова пам'ятна монета / bank.gov.ua

Придбати пам'ятну монету "Управління державної охорони України" можна буде з 7 лютого 2024 року в інтернет-магазині нумізматичної продукції Національного банку.

Читайте також:

Крім того, монети поступово реалізовуватимуться й банками-дистриб'юторами (Укргазбанк, Радабанк, Таскомбанк, ПриватБанк) у міру їх відвантаження Банкнотно-монетним двором НБУ.

Раніше ми писали, що 21 грудня в Національному банку України презентували набір пам'ятних монет "Щедрик - колядка дзвонів". Вони мають незвичайну форму: виглядають як дзвіночки.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK