В Україні випустили нові 10 гривень: як виглядає монета

Оборотну пам'ятну монету НБУ вводить в обіг 6 грудня 2023 року.
В Україні випустили нові 10 гривень: як виглядає монета
Ілюстративне фото / depositphotos.com

У День Збройних сил України, 6 грудня, у Національному банку відбулася презентація нової обігової пам'ятної монети "Командування об'єднаних сил Збройних сил України". Її ввели в обіг 6 грудня 2023 року. Про це повідомила пресслужба НБУ.

Читайте також:

"Ця монета продовжує серію "Збройні сили України" та присвячена Командуванню об'єднаних сил Збройних сил України - окремому органу військового управління стратегічного рівня всіма міжвидовими та міжвідомчими угрупованнями військ (сил) для проведення об'єднаних операцій за завданням Верховного Головнокомандувача та Генерального штабу Збройних сил України", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Зазначається, що аверс монети ідентичний з аверсом обігової монети номіналом 10 гривень зразка 2018 року, на ньому в центрі в обрамленні давньоруського орнаменту розміщені номінал монети, рік карбування та герб України.

На реверсі монети в центрі зображено емблему Командування об'єднаних сил Збройних сил України. 

bank.gov.ua

Читайте також:

Як і всі інші обігові монети України, пам'ятна монета "Командування об'єднаних сил Збройних сил України" є обов'язковою до приймання за її номіналом. Поступово в готівковий обіг буде введено майже 10 млн штук таких обігових пам'ятних монет.

Раніше ми писали, що голова Національного банку України Андрій Пишний презентував нову пам'ятну монету "Країна супергероїв. Дякуємо волонтерам!".



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK