Скільки коштує утримання одного мобілізованого в Україні: експерт назвав суму

Стало відомо, скільки Україні коштує утримання одного військовослужбовця.
Скільки коштує утримання одного мобілізованого в Україні: експерт назвав суму
Українські військові / facebook.com/GeneralStaff.ua

В Україні один мобілізований обходиться державному бюджету щонайменше в 1,3 млн грн щорічно. Про це "Громадському радіо" повідомив виконавчий директор Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин.

Читайте також:

"У цих грошах до 40% оплата праці, далі виплати військовослужбовцям. Це лише середня цифра, тому що треба розуміти, що для тих, хто на передку, ця цифра зростає. Далі йде харчування, мінімальний обсяг обладнання, озброєнь, боєприпасів. І ще раз говорю: це мінімальна цифра", - пояснив він.

За словами експерта, фактична кількість мобілізованих на сьогодні становить 1,1 млн грн.

Читайте також:

"Навіть якщо з тих чи інших причин людина або помирає, або отримує інвалідність, все рівно держава лишається зобов’язаною людині. Тобто навіть з 1,3 млн на людину, якщо рахувати на всіх мобілізованих, це 1,7 трлн грн на рік. І це весь обсяг доходів державного бюджету на 2024 рік. Увесь обсяг. Це ще не рахуючи обов'язкові виплати по 15 млн", - розповів Пендзин.

Він зазначив, що всі соціальні видатки, усе, що стосується підтримки бізнесу, усі субсидії, перерахування коштів із бюджету до Пенсійного фонду фінансуються за рахунок запозичень.

Читайте також:

"Тобто оті 37,5 млрд доларів, які цього року ми маємо десь випросити, вони не мають жодного відношення до фінансування війни... Виходячи з цих цифр, які я назвав, навіть мобілізація додаткових 100 тисяч людей - це 130 мільярдів гривень плюс", - додав експерт.

Раніше ми писали, що 12 квітня на засіданні Кабінету Міністрів була підтримана пропозиція Міністерства оборони щодо оновлення розміру грошових виплат військовослужбовцям та поліцейським. Тепер вони будуть отримувати більше



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK