У Мінфіні повідомили, скільки Україна витратила грошей на озброєння через зволікання Заходу

На початку 2024 року Україна опинилася у складній ситуації через недостатню кількість як фінансування, так і озброєння та боєприпасів.
У Мінфіні повідомили, скільки Україна витратила грошей на озброєння через зволікання Заходу
Міністр фінансів України Сергій Марченко / facebook.com/sergey.marchenko.54

Україна була змушена витратити 4 млрд доларів на закупівлю озброєння через брак обіцяних партнерами снарядів та зброї. Про це у Facebook повідомив міністр фінансів Сергій Марченко.

Читайте також:

17 квітня Марченко разом із президентом Володимиром Зеленським, який був присутнім за допомогою відеозв'язку, та прем'єр-міністром Денисом Шмигалем взяв участь у п'ятому міністерському круглому столі Світового банку та МВФ, що відбувся у Вашингтоні.

Під час виступу міністр фінансів заявив, що на початку 2024 року Україна опинилася в складній ситуації через недостатню кількість як фінансування, так і озброєння та боєприпасів. Але фінансову стабільність, за його словами, допомогла зберегти ефективна політика Кабміну.

Читайте також:

"4 млрд дол. США - саме такий обсяг коштів на закупівлю озброєння витратив уряд в умовах, коли бракувало обіцяних партнерами снарядів і зброї. І це має негативні наслідки для бюджету", - сказав Марченко.

Він зазначив, що відсутність чи затримка в підтримці України негативно впливає на ситуацію на фронті. А нестача засобів ППО і ПРО зменшує економічний потенціал країни.

Читайте також:

"Необхідно пришвидшити пошук механізму використання заморожених активів РФ на користь України. Агресор має заплатити за свої злочинні дії... Для перемоги нам критично необхідно зрівняти військові ресурси з ресурсами агресора", - додав очільник Мінфіну.

Раніше ми писали, що в перші три місяці 2024 року Україні не вистачило 257,4 млрд грн для виконання видатків державного бюджету.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK