Другий транш: Україна отримала 1,5 млрд євро від ЄС у рамках Ukraine Facility

До держбюджету України надійшов другий транш у рамках перехідного фінансування відповідно до інструменту ЄС Ukraine Facility.
Другий транш: Україна отримала 1,5 млрд євро від ЄС у рамках Ukraine Facility
Ілюстративне фото / depositphotos.com

До Державного бюджету України надійшов другий транш у рамках перехідного фінансування обсягом 1,5 млрд євро відповідно до інструменту Європейського Союзу Ukraine Facility. Про це повідомила пресслужба Міністерства фінансів.

Читайте також:

"Впровадження Інструменту Ukraine Facility разом зі схваленням Єврокомісією Плану України допоможе своєчасно та в повному обсязі забезпечувати нагальні бюджетні потреби в соціальній сфері, а також реалізацію відновлення та реконструкції. В той час, як імплементація структурних реформ сприятиме економічному розвитку та євроінтеграції України", - зазначив міністр фінансів Сергій Марченко.

У березні до держбюджету надійшов перший транш обсягом 4,5 млрд євро. Виконавши всі 5 реформ у сферах управління державними фінансами, боротьби з корупцією, розвитку бізнес-середовища, Україна залучила загалом 6 млрд євро передбачених механізмом перехідного фінансування.

Читайте також:

Ukraine Facility - це інструмент, що передбачає можливість отримання Україною у 2024-2027 роках фінансової та технічної допомоги ЄС на загальну суму 50 млрд євро. З них на бюджетну підтримку буде спрямовано 38,27 млрд євро, інвестиційний фонд - 6,97 млрд євро, на технічну та адміністративну підтримку -  4,76 млрд євро.

Раніше ми писали, що 15 квітня Європейська Комісія схвалила План для Ukraine Facility і запропонувала Раді ЄС ухвалити документ.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK