Україна продала активи колишніх "дочок" росбанків на 5 млрд гривень

Йдеться про активи колишніх дочірніх структур російських банків АТ "МР Банк" (колишній "Сбєрбанк") та ПАТ "Промінвестбанк".
Україна продала активи колишніх "дочок" росбанків на 5 млрд гривень
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Фонд гарантування вкладів (ФГВ) продав активи колишніх "дочок" банків РФ на 5 млрд гривень через онлайн-аукціони в державній електронній торговій системі "Прозорро.Продажі". Про це повідомили в Міністерстві економіки.

Читайте також:

Зазначається, що це активи колишніх дочірніх структур російських банків АТ "МР Банк" (колишній "Сбєрбанк") та ПАТ "Промінвестбанк".

За словами міністра економіки Юлії Свириденко, усі активи країни-агресора на території України будуть конвертовані в кошти та спрямовані на нашу оборону, економіку та майбутню перемогу. 

Читайте також:

"Один з видів таких активів - майно колишніх "дочок" російських банків. Дочірні структури АТ "МР Банк" та ПАТ "Промінвестбанк" були виведені з українського ринку в перші дні повномасштабної війни в лютому 2022 року. І станом на кінець березня бізнес отримав у власність через державні онлайн-аукціони "Прозорро.Продажі" вже майже чотири сотні активів цих банків", - наголосила вона.

Серед активів, що належали АТ "МР Банк" та ПАТ "Промінвестбанк" і були продані через електронну торгову систему "Прозорро.Продажі", житлові будинки та квартири, будівлі банків, поліклінік, адміністративні приміщення, земельні ділянки, офісна техніка, автомобілі, майнові права та права вимоги за кредитними договорами.

Читайте також:

Станом на кінець квітня 2024 року Фонд гарантування вкладів виставив на торги ще понад десяток активів дочірніх структур російських банків на майже 165 млн гривень.

Раніше ми писали, що в управління Фонду державного майна перейшли 49% мережі АЗС Shell в Україні. Це санкційне майно росіянина Едуарда Худайнатова.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK