Reuters підрахував, скільки Україна ще зможе воювати, якщо конфіскувати російські активи

Це дозволить фінансувати війну, принаймні, до кінця 2028 року.
Reuters підрахував, скільки Україна ще зможе воювати, якщо конфіскувати російські активи
Tong Su / unsplash.com

Виділений Україні пакет американської допомоги у розмірі 61 мільярд доларів явно недостатньо для відобиття російської агресії. Виходом із ситуації може стати конфіскація російських активів на користь України.

Про це пише агентство Reuters.

Агентство повідомляє, що західна допомога минулого року становила 88 мільярдів євро, з них 47 мільярдів євро – військова підтримка, а решта – фінансова та гуманітарна допомога.

Читайте також:

Видання зазначає, що наприкінці 2025 року Україна знову може закінчитися зброя. А скільки Києву знадобиться грошей у майбутньому, залежить від того, яку війну він вестиме. Оборонна кампанія коштуватиме дешевше, ніж спроба вигнати Росію зі своїх територій.

«З огляду на те, що Кремль нарощує власні військові витрати, Україні в майбутньому, ймовірно, знадобиться щороку щонайменше 88 мільярдів євро – стільки ж, скільки союзники виділили у 2023 році» - пише Reuters.

На думку агентства, основний спосіб отримати набагато більше грошей для України — використати російські активи, заморожені західними країнами на початку війни, на суму близько 320 мільярдів доларів.

«Це дозволить фінансувати війну, принаймні, до кінця 2028 року. Якщо воюючі сторони припинять чи заморозять конфлікт до цього часу, Україна зможе використати частину грошей для відновлення своєї економіки, що, за оцінками Світового банку, коштуватиме 486 мільярдів доларів», – наголошує інформагентство.

Раніше ми писали про те, що учасники контактної групи формату "Рамштайн" за два роки війни вже виділили Україні на оборону понад $95 млрд.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK