3 млрд фунтів щорічно та 100 років партнерства – підсумки візиту глави британського МЗС

Девід Кемерон розраховує на тісну та міцну співпрацю з Україною та українським народом на десятиліття вперед.
3 млрд фунтів щорічно та 100 років партнерства – підсумки візиту глави британського МЗС
president.gov.ua

Міністр закордонних справ Великобританії Девід Кемерон під час візиту до України пообіцяв щорічно виділяти Україні 3 мільярди фунтів стерлінгів у рамках військової підтримки та запропонував 100 років партнерства між нашими країнами.

Про це повідомляється у прес-релізі міністерства закордонних справ Британії.

Читайте також:

Крім цього, Девід Кемерон підтвердив пакет енергетичної підтримки на суму 36 млн фунтів стерлінгів, включаючи 20 млн фунтів у вигляді нового надзвичайного фінансування після російських атак. Ще 16 млн фунтів було вручено 13 британським та українським новаторам-переможцям конкурсу «Інновація України в галузі зеленої енергетики» Таким чином, загальний внесок Великобританії в український енергетичний сектор з 2022 року становитиме 170 мільйонів фунтів стерлінгів.

Також глава МЗС Британії оголосив, що безоплатна британська військова допомога включатиме надання високоточних бомб, ракет ППО та обладнання для 100 мобільних груп ППО, які дозволять Україні збивати російські безпілотники та ракети.

Зазначається, що під час візиту до Києва Девід Кемерон розпочав переговори з Україною про 100-річне партнерство – нову угоду, яка побудує міцні зв'язки між нашими двома країнами по всьому спектру співробітництва у сфері торгівлі, безпеки та оборони, науки та технологій, освіти, культури. тощо. Таким чином, Великобританія сигналізує про побудову тісної та міцної співпраці з Україною та українським народом на десятиліття вперед.

Раніше ми писали про те, що Великобританія допоможе українському енергетичному сектору.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK