ОСББ та ЖБК можуть отримати співфінансування від держави: на що і скільки коштів виділять

У Фонді енергоефективності презентували нову програму.
ОСББ та ЖБК можуть отримати співфінансування від держави: на що і скільки коштів виділять
Bill Mead / unsplash.com

Наглядова рада Фонду енергоефективності на позачерговому засіданні затвердила нову програму «ГрінДіМ», спрямовану на стимулювання використання альтернативних джерел енергії. Вона розпочне свою роботу з 7 травня 2024 року.

Про це повідомляє прес-служба Фонду енергоефективності

Читайте також:

Зокрема, наголошується, що учасниками програми можуть стати:

  • Об'єднання співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ), створених та діючих відповідно до Закону України «Про об'єднання співвласників багатоквартирного будинку» від 29 листопада 2001 р. № 2866-III;
  • Житлово-будівельні кооперативи (ЖБК), створені відповідно до Закону України «Про кооперацію» від 10 липня 2003 р. № 1087-IV, репрезентують співвласників багатоквартирних будинків, в яких вони діють.

Як повідомляють у Фонді, за програмою буде надано фінансування на часткове відшкодування вартості, а саме:

  • Обладнання та матеріали: теплові насоси – джерело теплової енергії – ґрунт, вода або повітря (для потреб опалення та гарячого водопостачання); сонячні електростанції (СЕС) відповідно до технічних вимог.
  • Сертифікації енергетичної ефективності будинку перед поданням заявки на отримання гранту та після реалізації проекту.

Наголошується, що сума гранту становитиме 70% вартості обладнання, аудиту та сертифікації енергетичної ефективності будинку перед подачею Заявки №1 та після реалізації проекту.

Так, на встановлення СЕС учасники програми можуть отримати 1 млн грн, а на встановлення теплових насосів – 2 млн грн. А грант на компенсацію витрат на послуги з сертифікації енергетичної ефективності будинку — до 15 тис. грн.

Раніше ми писали про те, що Фонд розвитку підприємництва (ФРП) у рамках нової програми допоможе українцям погасити тіло кредиту, взятого для придбання та встановлення сонячних панелей у своїх будинках.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK