Відключення світла в Україні 17 травня: коли не буде електрики

Українцям у п'ятницю теж вимикатимуть світло.
Відключення світла в Україні 17 травня: коли не буде електрики
Ілюстративне фото / Getty Images

У п'ятницю, 17 травня, по всій території України знову буде застосовано графіки відключення світла. Про це повідомила пресслужба НЕК "Укренерго".

Читайте також:

За інформацією компанії, графіки погодинних відключень (ГПВ) для побутових та промислових споживачів будуть діяти по всій Україні з 00:00 до 08:00 та з 19:00 до 24:00. Диспетчерський центр Укренерго вже довів до обленерго ліміти споживання для кожного регіону.

Отримати інформацію про те, як саме діятимуть обмеження споживання в конкретному регіоні, можна буде в кабінеті споживача, на офіційних сайтах обленерго, а також на їхніх сторінках у соцмережах.

"Причина обмежень - збільшення споживання електроенергії під час похолодання. Потужностей українських електростанцій недостатньо через наслідки п'яти ракетно-дронових атак, здійснених Росією по українській енергосистемі з 22 березня", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Зазначається, що обсяг обмежень розподілений рівномірно між усіма регіонами. Енергоживлення об'єктів критичної інфраструктури не обмежується.

Раніше ми писали, що українці будуть жити з дефіцитом електрики наступні два роки.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK