Рішення про підвищення тарифу на світло в Україні ще не ухвалено - Держенергонагляд

Через російські обстріли українська енергосистема втратила понад 8 ГВт потужностей, які потрібно максимально відновити до початку прийдешнього ОЗП.
Рішення про підвищення тарифу на світло в Україні ще не ухвалено - Держенергонагляд
Ілюстративне фото / Getty Images

В Україні можуть підняти тариф на електроенергію через пошкодження енергосистеми після масованих російських атак. Наразі тривають відповідні розрахунки. Про це заявив голова Держенергонагляду Руслан Слободян в ефірі телемарафону.

Читайте також:

Він розповів, що Україна стабільно пройшла минулий осінньо-зимовий період (ОЗП) завдяки відновленню 3 ГВт генеруючих потужностей та значних обсягів електрообладнання. Зараз ситуація складніша, адже через російські обстріли українська енергосистема втратила понад 8 ГВт потужностей, які потрібно максимально відновити до початку прийдешнього ОЗП. 

За словами експерта, швидкість відновлення енергосистеми безпосередньо залежить від фінансового ресурсу, який матимуть енергетики. 

Читайте також:

"Енергетика потребує зараз значного ресурсу. Частково ми його отримуємо як міжнародну допомогу. Одне з джерел - через Фонд підтримки енергетики України, який було створено у 2022 році... Також як гуманітарна допомога від країн-союзників у вигляді матеріалів та обладнання. Проте через значні руйнації цього не достатньо, і потрібно залучати додатковий внутрішній ресурс", - повідомив Слободян.

Він зазначив, що одним із кроків може бути перегляд тарифу на електроенергію, що дозволить підготувати енергосистему до зими. Наразі тривають відповідні розрахунки й остаточне рішення ще не ухвалено, запевнив голова Держенергонагляду.

Читайте також:

Також він нагадав, що минулого року невелике підвищення тарифу на електроенергію дозволило спрямувати додаткові кошти у відновлення енергосистеми, належно підготуватися та стабільно пройти ОЗП.

Раніше ми писали, що більше половини (55%) українців із розумінням ставляться до підвищення тарифів на електроенергію з метою забезпечення ремонту зруйнованих об'єктів інфраструктури.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK