Як українці ставляться до підвищення тарифів на світло для відновлення енергосистеми - опитування

Стало відомо, скільки українців згодні на підвищення тарифів на електроенергію для ремонту пошкодженої інфраструктури.
Як українці ставляться до підвищення тарифів на світло для відновлення енергосистеми - опитування
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Більше половини (55%) українців із розумінням ставляться до підвищення тарифів на електроенергію з метою забезпечення ремонту зруйнованих об'єктів інфраструктури. Про це свідчать результати опитування, проведеного Соціологічною групою "Рейтинг" 6-8 травня 2024 року.

Читайте також:

"Зокрема, 45% опитаних вважають, що для забезпечення ремонтної кампанії можуть бути підвищені тарифи на електроенергію з урахуванням матеріального статку та обсягів споживання домогосподарства, ще 10% - що тариф варто підвищити всім споживачам", - йдеться в пресрелізі.

Водночас 40% вважають, що підвищувати тарифи не треба навіть за умов погіршення ситуації з електропостачанням. 

Читайте також:

Більшість респондентів (67%) погоджуються з тим, що в разі підвищення тарифів незахищені верстви населення мають отримати допомогу від держави. Близько чверті (26%) з цим не погоджуються. 

При цьому 70% опитаних вважають, що минулорічне підвищення тарифу дозволило відновити на належному рівні пошкоджені об'єкти енергетичної інфраструктури. 

Читайте також:

На питання про те, чи були відновлені потужності протягом минулого року, 59% респондентів  відповіли, що інфраструктура була відновлена на достатньому рівні, 11% - що відновлена повністю. Ще 15% респондентів вважають, що інфраструктура була відновлена на недостатньому рівні, 2% - що не була відновлена взагалі. 

Раніше ми писали, що в Кабміні розглядають підвищення тарифу на електроенергію для населення вже з 1 червня. Ціна може зрости приблизно в 1,5 рази.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK