Сьогодні плануються обмеження споживання електроенергії: коли та для кого діятимуть

В "Укренерго" розповіли про графіки на 18 травня.
Сьогодні плануються обмеження споживання електроенергії: коли та для кого діятимуть
Moritz Kindler / unsplash.com

18 травня на всій території України з 19.00 до 24.00 діятимуть графіки обмеження потужності для промислових споживачів. Обмеження населення не прогнозуються.

Про це повідомляє прес-служба "Укренерго".

Читайте також:

У компанії зазначають, що повідомляють лише часові межі, в яких діють графіки погодинних відключень - тобто можливе обмеження споживання при перевищенні певних лімітів регіоном. А конкретну інформацію, чи буде застосовано відключення і коли саме у вашому регіоні, можна дізнатися у кабінеті споживача, на офіційних сайтах обленерго, а також на їхніх сторінках у соцмережах.

Повідомляється, що причиною обмежень, як і раніше, є наслідки атак, скоєних на українську енергосистему, через що українські електростанції не можуть виробляти достатньої кількості електроенергії.

В «Укренерго» наголосили, що обсяг обмежень розподілено рівномірно між усіма регіонами. Енергоживлення об'єктів критичної інфраструктури не обмежується.

Раніше ми писали про те, що, за словами експерта з питань енергетики Олександра Харченка, навіть якщо найближчим часом вдасться усунути певну частину пошкоджень енергетичних об'єктів, які були завдані ворогом, то загалом дефіцит електроенергії в Україні спостерігатиметься ще два роки.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK