Ціни на золото знову б'ють рекорди: із чим пов'язано

Вони досягли $2450 за унцію.
Ціни на золото знову б'ють рекорди: із чим пов'язано
Jingming Pan / unsplash.com

Золото підскочило до рекордного рівня на тлі надій на зниження ставок ФРС і попиту, що росте, на «активи-сховища». Падіння долара США, зростання казначейських облігацій США та нестабільність на Близькому Сході та в Україні збільшують ціни на дорогоцінний метал.

Про це повідомляє Bloomberg.

Читайте також:

Агентство зазначає, що золото підскочило до рекордного рівня, чому сприяло зростання оптимізму щодо того, що Федеральна резервна система почне пом'якшення грошово-кредитної політики цього року, а також зростання геополітичної напруженості на Близькому Сході.

За словами Bloomberg, зливки підскочили на 1,4% і досягли $2450,07 за унцію в Азії в понеділок, перевищивши попередній внутрішньоденний максимум, досягнутий у квітні.

Крім того, на ціну золота вплинули загибель президента Ірану Ібрагіма Раїсі та знищення нафтового танкера, що прямував до Китаю, ракетою хуситів у Червоному морі в суботу.

Також зростання вартості дорогоцінного металу пов'язане з покупками центральних банків, стійким попитом з боку Азії, особливо Китаю, та посиленням геополітичної напруги в Україні та на Близькому Сході.

Зазначається, що спотове золото також зросло на 1,2% до $2442,92 за унцію на 20 травня в Лондоні.

Раніше ми писали про те, що ціни на золото можуть злетіти до 3500 доларів за унцію до кінця 2025 року.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK