В Україні проводять масштабні перевірки працівників ТЦК: у Раді розповіли про перші результати

НАЗК виявило ознаки корупції у 8 співробітників ТЦК із третини перевірених.
В Україні проводять масштабні перевірки працівників ТЦК: у Раді розповіли про перші результати
Ілюстративне фото / depositphotos.com

В Україні триває перевірка статків співробітників ТЦК та ВЛК. Наразі НАЗК перевірило третину посадовців керівного складу ТЦК (541 з приблизно 1700 осіб). З усіх проаналізованих кейсів відкрито лише 8 справ з ознаками корупційних правопорушень. Про це повідомила голова Комітету з питань запобігання та протидії корупції Анастасія Радіна.

Читайте також:

За її словами, НАЗК передало до правоохоронних органів матеріали щодо 8 працівників ТЦК. У них сукупно виявлено ознаки незаконного збагачення на 265 млн гривень, необґрунтованих активів на 6 млн гривень та недостовірних даних у декларації на 7 млн гривень.

"Триває моніторинг способу життя ще 28 і повна перевірка декларацій ще 5 посадовців керівного складу ТЦК. Щонайменше дві декларації співробітників ТЦК отримали вищий показник ризикованості, ніж десятки тисяч декларацій інших посадовців з різних органів", - розповіла парламентарій.

Вона зазначила, що найбільша за обсягом активів справа стосується колишнього начальника Одеського ОТЦК Євгена Борисова, якому торік було повідомлено про підозру в незаконному збагаченні на суму понад 188 млн гривень.

Читайте також:

"Ще один фігурант - заступник начальника одного з ТЦК, який, за даними НАЗК, зібрав на особисту банківську картку близько 400 000 гривень від різних військовослужбовців і, імовірно, витратив їх на власні потреби. Наразі з цим розбирається слідство. Решта висновків НАЗК стосується ознак корупційних правопорушень у представників ТЦК Одеси, Самбора, Полтави, Дніпра та Запоріжжя", - наголосила нардеп.

Раніше ми писали, що працівники ДБР завершили розслідування кримінального провадження щодо незаконного збагачення колишнього начальника Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK