Відключення світла чекають на всіх: 23 травня в Україні діятимуть графіки

Графіки погодинних відключень будуть діяти по всій території України з 00:00 до 24:00.
Відключення світла чекають на всіх: 23 травня в Україні діятимуть графіки
Ілюстративне фото / Getty Images

У четвер, 23 травня, в усіх областях України діятимуть графіки погодинних відключень електроенергії. Про це повідомила пресслужба НЕК "Укренерго".

Читайте також:

"Графіки погодинних відключень будуть діяти для промислових та побутових споживачів по всій території України з 00:00 до 24:00. Енергоживлення об'єктів критичної інфраструктури, які виконують функцію життєзабезпечення населення, не обмежується", - йдеться в повідомленні.

Як пояснили в компанії, причиною подовження терміну дії обмежень є прогнозована щільна хмарність у більшості регіонів України, через яку сонячні електростанції будуть змушені знизити виробництво електроенергії. Відповідно в енергосистемі збільшиться обсяг дефіциту.

Зазначається, що відключення можуть бути застосовані при перевищенні визначених лімітів обсягів споживання, які Диспетчерський центр Укренерго щовечора доводить до кожного обленерго.

Читайте також:

Інформацію про те, коли саме будуть застосовані відключення в конкретному регіоні, можна дізнатися в кабінеті споживача, на офіційних сайтах обленерго, а також на їхніх сторінках у соцмережах.

Раніше ми писали, що українці мають на побутовому рівні готуватися до того, що не лише влітку, а й узимку можливі відключення світла. Оскільки в холодну пору року споживання електроенергії зростає.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK