У Міненерго обіцяють "посильний" тариф на електроенергію для населення: що відомо

Підвищення тарифу на світло обговорюється, остаточне рішення ще не ухвалено.
У Міненерго обіцяють "посильний" тариф на електроенергію для населення: що відомо
Ілюстративне фото / Getty Images

Міністерство енергетики наразі продовжує розрахунки по тарифах на електроенергію для населення. Остаточне рішення щодо їхнього розміру ще не ухвалене. Про це в ефірі телемарафону повідомив заступник міністра енергетики Микола Колісник.

Читайте також:

"До кінця місяця (травня - ред.) актуальний чинний тариф. Здійснюються розрахунки щодо продовження спеціальних обов'язків та умов спеціальних обов'язків на різних цінах. Але вони ґрунтуються насамперед на тому, що населення має бути спроможним оплачувати, щоб це були посильні тарифи", - розповів він.

Водночас, за словами Колісника, майбутні тарифи мають допомогти підготуватися до опалювального сезону та сприяти проведенню ремонтної кампанії.

Посадовець нагадав, що у 2023 році шляхом підняття тарифу до 2,64 грн/кВт-год держава змогла додати 3 ГВт потужності в енергосистему.

Читайте також:

"На сьогодні розрахунки ще проводяться. Остаточного рішення по конкретній ціні немає... Рішення, впевнений, буде збалансованим, щоб цей крок був посильним для населення", - додав заступник міністра.

Раніше ми писали, що більше половини (55%) українців із розумінням ставляться до підвищення тарифів на електроенергію з метою забезпечення ремонту зруйнованих об'єктів інфраструктури.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK