Графіки відключення світла зроблять справедливими: яке рішення ухвалив Кабмін

Уряд зобов'язав обленерго забезпечити рівномірну черговість відключення світла.
Графіки відключення світла зроблять справедливими: яке рішення ухвалив Кабмін
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль / kmu.gov.ua

Кабінет Міністрів затвердив постанову, яка зобов'язує обленерго забезпечити рівномірну та справедливу черговість відключень електроенергії для споживачів. Таке рішення було ухвалено під час засідання 24 травня, повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Читайте також:

"Пріоритетне енергозабезпечення матимуть об'єкти критичної інфраструктури, лікарні, військові підприємства та підприємства, які виконують мобілізаційні завдання", - наголосив він.

Крім того, уряд підтримав законопроєкт, який дозволить суттєво покращити ситуацію на ринку електроенергії та розв'язати питання боргів на балансуючому ринку.

Як пояснив Шмигаль, пропонується створення спеціальних рахунків для широкого кола суб'єктів, що дозволить забезпечити прийнятний рівень розрахунків. Це дасть змогу зменшити борги перед Укренерго й покращить ситуацію зі стійкістю української енергосистеми.

Читайте також:

За словами прем'єр-міністра, уряд "у щоденному режимі працює, аби покращити ситуацію в енергетиці". Зокрема, стоїть три ключові завдання:

  • децентралізація енергосистеми та розвиток відновлювальної енергетики; 
  • подальша інтеграція з ЄС та розширення можливостей для імпорту електроенергії;
  • ремонти та відновлення того, що критично важливо відновити.

Нагадаємо, українці мають на побутовому рівні готуватися до того, що не лише влітку, а й узимку можливі відключення світла. Оскільки в холодну пору року споживання електроенергії зростає.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK