Підготовка до блекауту: у Києві встановлять міні-ТЕЦ

На думку столичної влади, вони слугуватимуть резервним джерелом енергії.
Підготовка до блекауту: у Києві встановлять міні-ТЕЦ
Alain Duchateau / unsplash.com

У Києві у густонаселених спальних районах встановлять 6 міні-ТЕЦ (теплоелектроцентралей). Вони будуть розміщені як на правому, так і лівому березі столиці. Відповідне рішення ухвалила Київрада.

Про це заявив заступник міського голови – секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко в ефірі телеканалу «Київ24».

За словами Бондаренка, таке рішення столичної влади підвищить енергобезпеку та автономність Києва. Міні-ТЕЦ зможуть не лише постачати киян теплом та електроенергією, а й у разі перебоїв із централізованими постачаннями слугуватимуть резервним джерелом енергії.

Читайте також:

«Маємо індивідуальні котельні, які можуть бути як на кілька будинків, так і один будинок. Віталій Кличко вже дав відповідне доручення, ми думатимемо про певну програму для багатоквартирних житлових будинків, щоб вони встановлювали індивідуальні котельні та індивідуальне генераційне обладнання», – розповів секретар Київради.

На думку столичних чиновників, встановлення міні-ТЕЦ стане важливим кроком на шляху децентралізації енергосистеми Києва та підвищення її стійкості до викликів. Крім того, це сприятиме зменшенню залежності від централізованих постачальників енергії та дозволить киянам краще контролювати власне енергоспоживання.

Раніше ми писали, що російські удари вже зруйнували 50% української енергосистеми.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK