Підірвали банк, щоб викрасти понад 5 млн грн: поліцейські Чернігівщини затримали зловмисників

Правоохоронці розшукали зловмисників, які причетні до вибуху банку в Чернігові.
Підірвали банк, щоб викрасти понад 5 млн грн: поліцейські Чернігівщини затримали зловмисників
Поліцейські Чернігівщини затримали двох чоловіків, які підірвали банк / npu.gov.ua

Правоохоронці розшукали зловмисників, які причетні до вибуху банку в Чернігові. Вони намагалися викрасти гроші з банківських комірок громадян. У процесі спецоперації підозрюваних затримали в Запорізькій та Миколаївській областях. Про це повідомила пресслужба Національної поліції.

Читайте також:

У відомстві нагадали, що 6 травня до поліції надійшло повідомлення про вибух та подальше займання приміщення банку в центрі Чернігова. Вибухом було пошкоджено будівлю та припарковані поруч авто. Люди не постраждали.

За результатами огляду поліцейські встановили, що вміст сховищ банку не пошкоджено. Проте були зафіксовані ознаки безуспішної спроби викрасти майно клієнтів із комірок у депозитарії, де зберігалось понад 5,5 млн гривень.

Читайте також:

"Після ліквідації пожежі було встановлено, що група осіб проникла до банку шляхом демонтажу підлоги, прикриваючи свої дії пожежею. Однак через руйнування приміщення внаслідок вибуху зловмисники не довели свій задум до кінця", - йдеться в повідомленні.

Правоохоронці встановили, що злочин вчинили 40-річний та 42-річний мешканці Запорізької та Миколаївської областей. Зловмисники раніше вже були судимі за розбійні напади та незаконне зберігання зброї.

Читайте також:

Поліцейські з'ясували, що до скоєння злочину в банку вони готувалися впродовж кількох місяців. Спільники викопали та укріпили тунель під землею до підвального приміщення багатоповерхового суміжного будинку, а також підготували отвір у стіні безпосередньо до сховища банку.

Обох фігурантів затримано. Їм повідомили про підозри за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 194, ч. 3 ст. 15, ч. 5 ст. 185 Кримінального кодексу України. Під час обшуків у місцях проживання затриманих вилучені дві 50-літрові діжки, попередньо з канабісом, а також пістолет. Вилучене направлене на експертизу.

Читайте також:

За вчинене їм загрожує позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна. Триває досудове розслідування.

Раніше ми писали, що 25 березня у Львові сталося пограбування банку. Правоохоронцям вдалося оперативно затримати зловмисників.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK