Міжнародні резерви України скоротилися на 7,9% - НБУ

Поточний обсяг міжнародних резервів забезпечує фінансування 5,1 місяця майбутнього імпорту.
Міжнародні резерви України скоротилися на 7,9% - НБУ
Національний банк України / Getty Images

Станом на 1 червня 2024 року міжнародні резерви України становили 39 033,8 млн дол. США. У травні вони знизилися на 7,9%. Про це повідомила пресслужба Національного банку.

Читайте також:

"Така динаміка зумовлена валютними інтервенціями НБУ для забезпечення курсової стійкості та борговими виплатами країни в іноземній валюті, які частково були компенсовані надходженнями від розміщення валютних облігацій внутрішньої державної позики (валютні ОВДП) та від міжнародних партнерів", - йдеться в повідомленні.

Національний банк продав на валютному ринку 3 087,0 млн дол. США та викупив до резервів 11,1 млн дол. США. Отже, чистий продаж валюти НБУ в травні становив 3 075,9 млн дол. США, збільшившись порівняно з квітнем. 

Читайте також:

Як пояснили в НБУ, це пов'язано зі зростанням попиту на валютному ринку передусім на тлі активізації видатків уряду завдяки налагодженню ритмічності надходження зовнішньої допомоги в березні-квітні.

Зазначається, що на валютні рахунки уряду в Національному банку надійшло 143,1 млн дол. США. За обслуговування та погашення державного боргу в іноземній валюті виплачено 412,3 млн дол. США.

Крім того, Україна сплатила Міжнародному валютному фонду 240,8 млн дол. США.

Читайте також:

У травні завдяки переоцінці вартість фінансових інструментів збільшилася на 216,1 млн дол. США.

"Поточний обсяг міжнародних резервів забезпечує фінансування 5,1 місяця майбутнього імпорту", - додав регулятор.

Раніше ми писали, що у 2024 році Україна розраховує залучити ще три транші обсягом 4,5 млрд дол. США за програмою МВФ Механізму розширеного фінансування (Extended Fund Facility - EFF).



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK