Динаміка зростання ВВП України зберігається, але залежить від інтенсивності бойових дій – Світовий банк

Цього року наша економіка зросте на 3,2%, а наступного – на 6,5%.
Динаміка зростання ВВП України зберігається, але залежить від інтенсивності бойових дій – Світовий банк
m. / unsplash.com

В Україні зростання ВВП за підсумками цього року прогнозується на рівні 3,2%. А ось наступного, 2025 року, очікується його збільшення на 6,5%. У порівнянні з січневими прогнозами ці показники не змінилися.

Про це пише "Економічна правда" з посиланням на червневий звіт Світового банку Global Economic Prospects 2024.

Читайте також:

При цьому у Світовому банку зазначають, що середній темп зростання української економіки у 2025-2026 роках становитиме 5,8%.

Однак у банку уточнили, що його прогнози будуть актуальними за умови, що активні бойові дії продовжаться протягом 2024 року, а потім стануть помірними.

Як пише видання, Світовий банк також покращив прогноз зростання світового ВВП на 2024 рік до 2,6% порівняно з 2,4%, який очікували в січні. А у 2025-2026 роках він досягне  2,7%.

Повідомляється, що серед іншого, СБ підвищив прогноз зростання ВВП Росії у 2024 році до 2,9%, у США цього року економіка зросте на 2,5%, а економіка єврозони – на 0,7%.

Раніше ми писали про те, що за попередніми оцінками Міністерства економіки зростання ВВП за січень-квітень 2024 року оцінюється на рівні 4,4% [±1%] порівняно з відповідним періодом минулого року.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK