Дефіцит в енергосистемі збільшиться: Енергоатом виведе в ремонт енергоблок АЕС

Енергоатом проводить ремонти енергоблоків АЕС із випередженням графіка.
Дефіцит в енергосистемі збільшиться: Енергоатом виведе в ремонт енергоблок АЕС
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Найближчими днями НАЕК "Енергоатом" виведе в ремонт ще один енергоблок-тисячник на АЕС. Про це повідомила пресслужба компанії.

Читайте також:

"Враховуючи це, а також зростання споживання електроенергії в липні, дефіцит генерації в енергосистемі може збільшитись. Але, з іншого боку, саме такий графік ремонтів дозволить восени максимально скоротити тривалість вимушених відключень електроенергії", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що Енергоатом проводить ремонти енергоблоків АЕС із випередженням графіка. Як правило, такі ремонти проводять у теплу пору року, щоб максимально використати потужність атомної генерації під час осінньо-зимового періоду.

Цього року ремонти проводять на 8 енергоблоках Рівненської, Південноукраїнської та Хмельницької АЕС. На Запорізькій АЕС планово-попереджувальні ремонти з моменту її окупації не проводять.

Читайте також:

"Останніми місяцями Енергоатом уже завершив ремонти 3-х енергоблоків потужністю 2420 МВт. Завдяки цілодобовій, висококласній та ефективній роботі атомників загальна тривалість ремонтів уже зменшена на 22,3 доби від запланованого. Унаслідок АЕС виробили додаткових 171,84 млн кВт електроенергії та підтримали енергосистему, скоротивши тривалість відключень у червні", - розповів очільник Енергоатому Петро Котін.

Раніше ми писали, що 7 червня після планово-попереджувального ремонту до енергомережі успішно приєднаний енергоблок однієї з АЕС.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK