У російських банках закінчилися долари та євро

Закриття Московської біржі через санкції США створило у росіян ажіотаж на валюту.
У російських банках закінчилися долари та євро
Igal Ness / unsplash.com

Санкції США, які забороняють торгівлю валютою на Московській біржі, викликали паніку у росіян. У результаті виник ажіотажний попит на валюту, наслідком якого стало те, що в касах низки банків готівкові долари та євро закінчилися.

Про це повідомляє The Moscow Times.

Читайте також:

Видання зазначає, що його кореспондент вранці 13 червня відвідав відділення кількох великих банків, але доларів не було в жодному.

"З вчорашнього дня всі розібрали", - сказав операціоніст одного з російських банків. О 10 ранку в касі, за його словами, залишалася лише купюра $100 старого зразка, інших доларів і євро не було.

Повідомляється, що схожа ситуація виникла і в інших банках, де доларів і євро в касах взагалі немає — їх розкупили.

Видання нагадує, що після початку війни США та ЄС заборонили ввезення до Росії готівкових доларів та євро. Центробанку довелося запровадити обмеження: з рахунків можна було зняти не більше $10 000 (решта — рублями), а продаж готівкової валюти було заборонено. Потім ЦБ зробив потурання, дозволивши банкам продавати людям готівкову валюту, яку вони раніше купили в інших громадян. Щопівроку ЦБ продовжує дію цих обмежень.

Раніше ми писали про те, що 58 компаній, які належали колаборантам, росіянам чи особам, які з ними пов'язані та підтримували війну, перейшли у власність України.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK