У США готові надати великий кредит Україні під заставу російських активів у рамках «Великої сімки»

Остаточне рішення підготують до зустрічі лідерів G7 у червні.
У США готові надати великий кредит Україні під заставу російських активів у рамках «Великої сімки»
ілюстративне фото / depositphotos.com

США не бачить жодних перешкод у своїх дискусіях з іншими країнами G7 про більший кредит Україні, який забезпечуватиметься замороженими російськими суверенними активами.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на коментар агентству міністра фінансів США Джанет Йеллен у кулуарах зустрічі фінансових лідерів G7.

Читайте також:

«Я думаю, що все має досить гарний вигляд. Я не бачила нічого, що могло б стати перешкодою для цього, але є деякі проблеми, в яких нам потрібно розібратися, і людям доведеться виявляти гнучкість, щоб дійти спільної думки», – заявила Джанет Йеллен

Агентство повідомляє, що США підштовхує своїх колег по переговорах погодитися на збільшення доходів від російських суверенних активів на суму близько 300 мільярдів доларів для підтримки більшого кредиту для України. Однак у результаті зустрічі міністрів фінансів G7 не з'явиться жодних точних деталей кредиту.

«Я дуже сподіваюся, що ми зможемо по суті дійти згоди, що ця концепція, яку ми зможемо опрацювати протягом наступних кількох тижнів та подати лідерам на розгляд у червні», – зазначила міністр фінансів США.

Раніше ми писали про те, що ЄС остаточно погодив передачу доходів від російських активів Україні.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK