Економічне бронювання: за скільки пропонують продавати «бронь» фізособам-підприємцям

Розкрито деталі законопроектів, анонсованих раніше нардепами.
Економічне бронювання: за скільки пропонують продавати «бронь» фізособам-підприємцям
ілюстративне фото / armyinform.com.ua

У разі прийняття, так званого закону про економічне бронювання, фізична особа-підприємець (ФОП), яка забажає забронювати себе або свого працівника, повинна мати дохід не менше 61,2 тисячі гривень на місяць і сплачувати за заброньованого працівника військовий збір у 20,4 тисяч гривень. Відповідні законопроекти №11332 та №11331 вже знаходяться у профільному комітеті Верховної Ради.

Про це пише Finance.ua.

Читайте також:

Видання зазначає, що законопроект №11332 передбачає запровадження спеціального збору за бронювання військовозобов'язаних, а саме фізичних осіб-підприємців та/або їх працівників, а також працівників підприємств, установ, організацій. Відповідно до нього, розмір спеціального щомісячного збору планується встановити у 1200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (20,4 тис. грн). Така сума співвідноситься із розміром мінімального грошового забезпечення військовослужбовців Збройних Сил України.

Водночас, законопроект №11331 пропонує пункт про те, що бронюванню підлягають військовозобов'язані, які працюють у суб'єктів господарювання, які за кожного заброньованого працівника щомісяця сплачують до державного бюджету збір за бронювання військовозобов'язаних і у яких відсутня заборгованість із виплати заробітної плати та податків. При цьому ФОП та/або його наймані працівники мають право на бронювання за умови, якщо обсяг доходу ФОП протягом календарного місяця становить не менше ніж триразовий розмір збору за бронювання військовозобов'язаних (тобто 61,2 тис. грн).

Раніше ми писали про те, що народний депутат і голова комітету ВР з питань економічної політики Дмитро Наталуха повідомив, що внесені до парламенту законопроекти передбачає так зване "економічне бронювання" від мобілізації.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK