Знайдений на автобусній зупинці шедевр епохи Відродження може піти з молотка за $32 млн.

Аукціон відбудеться у Лондоні 2 липня.
Знайдений на автобусній зупинці шедевр епохи Відродження може піти з молотка за $32 млн.
"Відпочинок під час втечі до Єгипту" Тіціана / Christie’s Images Ltd

Картину італійського майстра епохи Відродження Тіціана, яку колись було знайдено у пластиковому пакеті на автобусній зупинці в Лондоні, буде продано на аукціоні в липні за 32 мільйони доларів.

Про це повідомляє CNN.

Видання зазначає, що, згідно з заявою аукціонного дому, знайдена картина Тіціана «Відпочинок під час втечі до Єгипту» піде з молотка на аукціоні Christie's з оцінкою £15–25 млн ($19–32 млн). Картина буде виставлена на продаж у рамках аукціону Old Masters Part I на аукціоні Christie's у Лондоні 2 липня.

Читайте також:

«На картині зображені Ісус, Марія та Йосип, які відпочивають шляхом до Єгипту після того, як дізналися, що Ірод, цар Юдеї, хотів убити юного Христа. Маючи розміри всього 18,25 на 24,75 дюйма (46,2 х 62,9 см), картина крихітна в порівнянні з іншими роботами, завдяки яким Тиціан став відомим», - пише CNN.

Видання також розповіло історію картини, а саме:

  • Після переходу з рук до рук різних європейських аристократів картину було вивезено до Парижа наполеонівськими військами під час французької окупації Відня у 1809 році.
  • Вона була повернута до Відня в 1815 році і знову переміщалася приватними колекціями, перш ніж виявився у Джона Олександра Тінна, 4-го маркіза Бата, в Уілтширі, Англія.
  • У 1995 році вона була викрадена з Лонгліта, будинку нащадків Тінн, і зникла на сім років, перш ніж його знайшов на автобусній зупинці в Лондоні арт-детектив Чарльз Хілл.

Раніше ми писали про те, що Укрпошта продаватиме на онлайн-аукціонах посилки, які ніхто не забрав протягом шести місяців.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK