"Транспортний безвіз" між Україною та ЄС продовжили ще на рік, - Шмигаль

Вантажні автоперевезення як з України до ЄС, так і у зворотному напрямку й далі не потребуватимуть спеціальних дозволів.
"Транспортний безвіз" між Україною та ЄС продовжили ще на рік, - Шмигаль
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль / kmu.gov.ua

Дію угоди про лібералізацію вантажних перевезень між Україною та ЄС продовжено на рік із можливістю її автоматичної пролонгації до кінця 2025 року. Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Читайте також:

Таким чином вантажні автоперевезення як з України до ЄС, так і у зворотному напрямку й далі не потребуватимуть спеціальних дозволів.

Також оновлена угода передбачає низку взаємних зобов'язань щодо наявності ліцензій на перевезення та маркування вантажівок.

"Україна демонструє практичні результати інтеграції в економічний та логістичний простір Євросоюзу. Продовження "транспортного безвізу" - це один із таких кроків. Він забезпечить позитивну динаміку експорту до країн ЄС, що зробить нас економічно стійкішими. Також бездозвільні вантажні перевезення пришвидшують отримання українськими підприємцями товарів і комплектувань для розвитку власного виробництва", - наголосив Шмигаль.

Читайте також:

За його словами, за півтора року дії відповідної угоди Україна експортувала до ЄС товарів на 48% більше, ніж за аналогічний період до її підписання.

Раніше ми писали, що Європейський Союз остаточно схвалив продовження "торговельного безвізу" для України.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK