Україна та ЄС підписали спільні безпекові зобов'язання: деталі

Домовленості вперше закріплюють багатосторонні довгострокові зобов'язання всіх 27 держав-членів ЄС надавати Україні широку підтримку в усіх ключових сферах.
Україна та ЄС підписали спільні безпекові зобов'язання: деталі
Шарль Мішель, Володимир Зеленський та Урсула фон дер Ляєн / president.gov.ua

У четвер, 27 червня, у Брюсселі президент України Володимир Зеленський, президент Європейської ради Шарль Мішель і президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн підписали Спільні безпекові зобов'язання між Україною та ЄС. Про це повідомила пресслужба Офісу президента.

Читайте також:

"Ці домовленості вперше закріплюють багатосторонні довгострокові зобов'язання всіх 27 держав-членів ЄС надавати Україні широку підтримку в усіх ключових сферах: військову, фінансову, гуманітарну та політичну допомогу впродовж десяти років", - йдеться в повідомленні.

Водночас у документі зафіксовані довгострокові зобов'язання щодо підтримки нашої країни до моменту вступу в ЄС, а також готовність Європейського Союзу й держав-членів підтримувати Україну на шляху до членства.

Читайте також:

Також підтверджується готовність усіх держав-членів посилювати санкції ЄС проти РФ, боротися зі спробами їх обійти, а також співпрацювати в протидії гібридним та кіберзагрозам і забезпеченні вільного судноплавства в Чорному та Азовському морях.

Спільні безпекові зобов'язання з ЄС доповнюють і посилюють уже чинні двосторонні безпекові угоди, укладені з державами-членами, а також закріплюють зобов'язання щодо підтримки нашої країни для тих держав-членів, які наразі ще не приєдналися до Спільної декларації про підтримку України.

Читайте також:

Уперше в документі, підписаному ЄС із третьою країною, передбачений відповідний консультаційний механізм у разі можливої майбутньої агресії (протягом 24 годин).

Раніше ми писали, що підписана із США двостороння безпекова угода підтверджує надійність підтримки незалежності України з боку Сполучених Штатів Америки.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK