Погані новини для окупованого Донбасу: у РФ прибуток видобутку вугілля обвалився в 15 разів

За перший квартал 2024 року більше половини російських вугільних компаній стали збитковими.
Погані новини для окупованого Донбасу: у РФ прибуток видобутку вугілля обвалився в 15 разів
Adriano / unsplash.com

Вугільна галузь у Росії, яка є однією з найбільших сировинних галузей економіки, де працюють 650 тисяч росіян у 30 мономістах, переживає найважчу кризу. У першому кварталі 2024 року сальдований прибуток видобутку вугілля впав на 93%, або майже в 15 разів.

Про це повідомляє The Moscow Times, посилаючись на дані Росстату.

Читайте також:

Видання зазначає, що сумарний фінансовий результат галузі скоротився втричі - до 72 млрд рублів, а 52% компаній стали збитковими. А їхні втрати сягнули 58 млрд рублів. У результаті прибуток склав 14,3 млрд рублів, що майже на 200 млрд менше, ніж за той же період минулого року.

Серед причин видання називає західні санкції, які впливають на експорт до країн, які вважаються «дружніми» для країни-агресора. Так, щомісячні втрати досягли близько 3 млн тонн експорту, а ціни на російське вугілля обвалилися до 3-річного мінімуму: $95 за тонну в портах Далекого Сходу (-6% з початку року), $72 за тонну в Тамані (-13% з початку року) і лише $61 у портах Балтійського моря (-14%). Це насамперед торкнулося таких країн як Індія, Китай та Туреччина

При цьому, за словами губернатора вугільного регіону РФ Кузбасу Сергія Цивільова, собівартість вугілля зросла на 30%.

Раніше ми писали про те, що Держдума країни-агресора ухвалила в першому читанні законопроект про безпрецедентне підвищення податків для росіян, в результаті якого в найближчі шість років у населення та бізнесу заберуть 16,8 трлн рублів.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK